Novica
 • NE PREZRITE: Predavanje o novih gradbenih predpisih za izvajalce del na gradbenih objektih – vabilo za gradbeno dejavnost!
 • REDNO USPOSABLJANJE VOZNIKOV ZA LETO 2019
 • VABILO NA ZIMSKO SREČANJE OBRTNIKOV IN PODJETNIKOV Z DRUŽINAMI 2019
 • VABILO NA BREZPLAČNE PEDAGOŠKO-ANDRAGOŠKE SEMINARJE – ne prezrite!
 • AKTUALNI RAZPISI, JAVNA POVABILA
 • OBRAČUN PRISPEVKOV ZA ZASEBNIKE DECEMBER 2018
 • OBRAČUN PLAČ ZA ZAPOSLENE PRI ZASEBNIKIH – DECEMBER 2018

 

1. Predavanje o novih gradbenih predpisih za izvajalce del na gradbenih objektih – vabilo za gradbeno dejavnost!

Na podlagi določil novega Gradbenega zakona se morajo vsi izvajalci del oziroma njihovi vodje del na gradbenih objektih vpisati v imenik vodij del na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS), Inženirski zbornici Slovenije (IZS) ali Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). Na OZS se v imenik vodij del vpisujejo mojstri in tudi nosilci obrtnih dejavnosti z gradbenega področja, ki imajo pridobljeno obrtno dovoljenje na podlagi Obrtnega zakona, čeprav nimajo opravljenega strokovnega, mojstrskega ali delovodskega izpita. Slednjim vpis omogoča izvajanje dejavnosti tudi po preteku prehodnega obdobja maja 2020, vendar pa ne bodo mogli samostojno prevzemati v izvedbo novogradenj oziroma njihovih posameznih delov. Izvajali bodo lahko samo vzdrževalna dela in nastopali kot podizvajalci na novogradnjah. V teh primerih je rešitev, da tehniki in inženirji opravijo strokovni izpit in se v imenik vpišejo na IZS, ostali pa opravijo mojstrski izpit iz svojega strokovnega področja, sicer bodo za izvajanje novogradenj po preteku prehodnega obdobja morali zaposliti nekoga, ki bo v imenik vpisan kot vodja del z ustrezno izobrazbo.

Ker je iz vaše strani veliko nejasnosti in vprašanj, prehodno obdobje pa bo hitro minilo, smo se skupaj z OOZ Metlika odločili za predavanje, ki bo v

ponedeljek, 21. januarja 2019, s pričetkom ob 17. uri

v konferenčni dvorani OOZ Črnomelj, Ul. 21. oktobra 10, Črnomelj.

PREDAVATELJ: Janko Rozman, sekretar sekcije gradbincev pri OZS, ki bo odgovarjal na konkretne primere. VSEBINA:

 • Pomembne novosti, ki jih za izvajalce del prinaša nova gradbena zakonodaja, obveznosti ki jih mora izpolnjevati izvajalec del, glede na zahtevnost in vrsto del, vpis odgovornih oseb izvajalca v imenik vodij del (pogoji za vpis, kje se vpisati), novi pogoji za vodenje posameznih del in celotnih objektov, druge obveznosti izvajalca del, vodenje dokumentacije na objektu (pogodbe o izvedbi, dokazilo o zanesljivosti objekta), pravilnik o gradbiščih, uredba o razvrščanju objektov glede na zahtevnost in vrsto objektov (nov podzakonski predpis), pravilnik o dokumentaciji in obrazcih povezanih z graditvijo (nov podzakonski predpis).

 

KOTIZACIJA:

– za člane OOZ Črnomelj s plačano članarino bo predavanje brezplačno (sklep skupščine OOZ Črnomelj z dne 21. 2. 2018). Član zbornice lahko prijavi eno osebo, ki bo koristila boniteto.

ostali udeleženci plačajo kotizacijo v višini 70,00 EUR za osebo na TRR OOZ Črnomelj št. SI56 0243 0001 2882 811, sklic na: SI00 01-19 pred pričetkom izobraževanja.

PRIJAVE: do vključno petka, 18.1.2019, na OOZ Črnomelj, 3567-070, e-naslov: tatjana.aupic@ozs.si. Prosim, da si rezervirate čas za prisotnost na predavanju, saj so novi predpisi ključni za opravljanje vaše dejavnosti.

 2. REDNO USPOSABLJANJE VOZNIKOV ZA LETO 2019

Obveščamo, da bo redno letno usposabljanje za voznike po programu za leto 2019 (program 5. prevoz blaga), ki je potrebno za podaljšanje kode Skupnosti »95«

v soboto, 26. januarja 2019, s pričetkom ob 8.uri

v konferenčni dvorani OOZ Črnomelj, Ul. 21. oktobra 10, Črnomelj.

Program usposabljanja (predpisana vsebina):

 • Prevoz tovora – tehnologija prevozov
 • Nalaganje in pritrjevanje tovora
 • Obseg usposabljanja: 7 šolskih ur. Vsi udeleženci bodo prejeli potrdilo o usposabljanju. KOTIZACIJA:
 • za člane OOZ Črnomelj s plačano članarino je usposabljanje BREZPLAČNO (sklep Skupščine OOZ Črnomelj z dne 21. 2. 2018).
 • za delavce, zaposlene pri članih OOZ Črnomelj: 20,00 EUR
 • za ostale udeležence – nečlane: 50,00 EUR

Plačilo se izvede po izdanem računu OOZ Črnomelj na podlagi prejete prijavnice.

PRIJAVE: izpolnjeno prijavnico pošljite najkasneje do torka, 22. JANUARJA 2018, skenirano na e-naslov: tatjana.aupic@ozs.si ali jo osebno dostavite na OOZ Črnomelj. Prijavnica je priloga e-mesečnim obvestilom, lahko jo dobite tudi na zbornici. Predlagamo, da se obvestite tudi med seboj.

 3. VABILO NA ZIMSKO SREČANJE OBRTNIKOV IN PODJETNIKOV Z DRUŽINAMI 2019

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije v sodelovanju z OOZ organizira tradicionalno Zimsko srečanje obrtnikov in podjetnikov z družinami 2019, ki bo potekalo

 

v soboto, 19. januarja 2019, na Kopah.

Koroško smučišče Kope je raj za zimske rekreacije, druženja in zabavo za vse generacije. Poleg smučanja, sankanja, deskanja in teka na smučeh, bo organizirano še tekmovanje v pripravi praženega krompirja, animacija za otroke in druge družabne igre.

TEKMOVALNA DISCIPLINA:

Tekmuje se na dveh vzporednih smučarskih progah v disciplini Alpsko smučanje –veleslalomska disciplina. Tekmovanja se lahko udeležijo mladoletne in polnoletne osebe. Tekmovalci tekmujejo na lastno odgovornost.

PRIČETEK PRIREDITVE: od 8. do 9. ure s prihodom tekmovalcev na smučišče, prevzem paketov.

PRIJAVNINA:

  1. Alpsko smučanje –veleslalomska disciplina 25 , za člane OOZ Črnomelj 10 €, boniteto lahko koristi lastnik ali uradni zastopnik podjetja in ni prenosljiva na ostale družinske člane.
 • Člani (družinski člani in zaposleni), ki ne tekmujejo v smučanju 20 €.
 • Nečlani (družinski člani in zaposleni), ki tekmujejo 45 €.PREVOZ: organiziran bo skupni prevoz iz Črnomlja z odhodom ob 5. uri izpred Obrtnega doma Črnomelj. Strošek skupnega prevoza bo za vse udeležence srečanja pokrila zbornica.

 

 1. PRIJAVE: najkasneje do srede, 16. 1. 2019, na OOZ Črnomelj. Strošek prijavnine boste udeleženci plačali na podlagi izstavljenega računa.

Zimsko srečanje se bo zaključilo ob dobri hrani in glasbi s podelitvijo medalj in nagrad. Vljudno vabljeni!